At kestanesi yağının faydası

At kestanesi yağı son zamanlarda çok sık kullanılmaya başladı. At kestanesinin yağı çıkarılarak sağlık alanında kullanılıyor. Peki at kestanesi yağı neye iyi gelir?

At kestanesi yağı son zamanlarda çok sık kullanılmaya başladı. At kestanesinin yağı çıkarılarak sağlık alanında kullanılıyor. Peki at kestanesi yağı neye iyi gelir? İşte yanıtı…

At kestanesi yağı, balkan yarım adasında yetişen bir bitki türüdür. At kestanesi yağı güzellik, sağlık ve bir çok alanda kullanılan bir bitki türüdür. Son zamanlarda kozmetik alanlarda kullanılan at kestanesi yağının kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.

VARİS TEDAVİSİNDE KULLANILIR

At kestanesi yağının faydaları sadece kozmetik alanlarda değil, cilt sağlığı problemlerinde de etkili olabilmektedir. Varis problemlerine, damar çatlaklarına at kestanesi yağı kullanılabilir. Varisler kadınlarda ve erkeklerde yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. At kestanesi yağı ile varis problemlerinize çare bulabilirsiniz. At kestanesi yağı kan dolaşımını düzenlediği için, varis oluşumuna ve damar çatlağına iyi gelmektedir.

HÜCRELERİ YENİLER

At kestanesi özellikle kan dolaşımını arttırdığı için cilt üzerinde önemli bir etkisi bulunmaktadır. At kestanesi yağından gün içerisinde cilde birkaç damla damlatılıp masaj yapılırsa kan dolaşımını hızlandırdığı için hücrelerinde hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlamaktadır.

KEPEKLENMEYİ ÖNLER

Saç derisinde meydana gelen kabuklanma ve kepeklenmeyi at kestanesi yağının geçirdiği bilinmektedir. Şampuanınıza ekleyeceğiniz birkaç damla at kestanesi yağıyla bu sorununuzu tedavi edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Chat with us on WhatsApp